top of page

NELLA LISSEROW

Jag är ursprungligen en gammal hästtjej från Upplands Väsby, hästarna tog mig till många ställen runt om i världen innan jag till slut landade i marknadsföringsbranschen. Idag bor jag i Hägerstensåsen och har en förkärlek till hundar. Scrolla ner för att läsa om mina spännande erfarenheter från arbetslivet.

Senast arbetade jag på Rocket Agency som social mediestrateg. Förutom att jag skötte social medieannonsering, skrev artiklar, skapade strategier, höll utbildningar och gjorde contentplaner drog jag även in en ny kund. Kunden var inom biotech och jag var ansvarig projektledare och ansvarade för kampanjplaner, budget och annonsering. 

 

Jag har arbetat som social mediestrateg på byrån Bizkit Havas där jag hjälpte stora företag (exempelvis SJ och Plan) att kommunicera strategiskt och anpassat efter olika kanaler och målgrupper. Jag höll också utbildningar, workshops och föreläsningar om sociala medier för företagets stora och viktiga kunder.  

 

Tidigare arbetade jag som social mediastrateg/analytiker hos Wunderman och var uthyrd 100 % som konsult hos Microsoft. Då skötte jag alla Microsofts svenska kanaler, skapade rapporteringar och rekommendationer utifrån data. Jag hade en ständig dialog med olika intressenter internt och externt för att ge råd om content. Utöver det hade jag olika KPIer att följa och levererade med lyckat resultat varje månad.

 

Min utbildning ägde rum på Digital Data Strategist programmet på Hyper Island. Förutom att lära mig allt om data och strategiska beslut var en viktig del av utbildningen att praktiskt behärska metoder för arbete i team och kommunikation vilket gjort mig till en effektiv och uppskattad medarbetare på alla mina jobb.

 

Under utbildningen arbetade jag med briefer från bland annat Coca Cola där jag och mitt team hamnade trea i en tävling där vi var 350 studenter som tävlade, samma sak gäller för SOS barnbyar där vi hamnade i topp fem. 

 

I en Startup Challenge på Hyper Island kom jag och teamet jag ledde på andra plats och blev utvalda att pitcha för investerare. Jag var projektledare i ett team om sex personer där vi skapade ett verktyg för PR-branschen och blev en favorit hos investerarna.

 

Ytterligare yrkeserfarenhet finns från bland annat PR-byrå (Text 100) och mobilapplikation (Rabble). 

 

I botten har jag en kandidatexamen i medie- och kommunikationsvetenskap från Lunds Universitet. Under studietiden tillbringade jag en termin på University of Queensland i Australien med kommunikation som huvudämne.

 

Som ni hör sitter jag på fina erfarenheter, kunskaper och personliga resurser, så tveka inte att ta kontakt med mig.

bottom of page